Last van bedwantsen beten tijdens uw verblijf in België

Bedwantsen zijn geen specifiek Belgisch probleem. Van vakantiewoningen, luxehotel, budgethotels, vakantiewoningen, jeugdherbergen en pensions: er is geen enkele plaats waar bedwantsen vroeg of laat opduiken. Het bestrijden van bedwantsen is absoluut nodig voor hotels en andere vakantieverblijven, want de goede naam staat op het spel. Ze leken uitgeroeid te zijn, maar ondanks de hoge hygiëne-eisen in de vakantiesector zijn bedwantsen nu weer wereldwijd in opkomst. Ze zijn resistenter geworden tegen allerlei bestrijdingsmiddelen, waar het moeilijk geworden is om ze te bestrijden. Uw verblijf in een luxehotel kan grondig verstoord worden doordat je beten kreeg van bedwantsen en steeds meer jeukende bulten krijgt. U vraagt zich hoe die hier kwamen.

Hoe zijn de bedwantsen in uw hotel gekomen?

De verspreiding van bedwantsen kan op diverse manieren gebeuren: Ze komen binnen in de bagage van de vakantieganger, maar ook in kleding of andere accessoires. Eenmaal ze binnen zijn, verspreiden ze zich in een hels tempo en besmetten ze de ene kamer na de kamer. Via de kleding, tassen en koffers van latere gasten worden de eigen meegebracht naar andere verblijven en zelfs naar huis. Het bestrijden van ervan is daarom essentieel. Bedwantsen zijn de vijand nummer 1 van elk vakantieverblijf.

Vervelend voor het hotel in België als het om een bedwantsen beet gaat

Als er een duidelijke aanwijzing is van bedwantsen, is een goede raad nodig. Bedwantsen gaan niet vanzelf dood, ze zullen zich verder uitbreiden, waardoor een bestrijding door professionele ongediertebestrijders een must is. We bieden voor hotels en particulieren hulp op maat voor de identificatie, het voorkomen en de vernietiging van bedwantsen.

Tips en suggesties bij vermoeden van bedwantsen

Het is essentieel voor het personeel van hotels, pensions, enz. om de symptomen van de aanwezigheid van bedwantsen tijdig te herkennen. Als ze de eerste tekenen van een plaag met detecteren, moeten de volgende afspraken in acht nemen:

  1. Ze moeten hun diensthoofd op de hoogte brengen van hun vermoeden.
  2. Iedereen verbieden de betrokken kamer(s) te betreden.
  3. Het vermoeden van bedwantsen onmiddellijk melden aan ons bedrijf met professionele ongediertebestrijders.
  4. Het gebruikte linnengoed van de getroffen kamer(s) moet onmiddellijk vacuüm afgesloten worden. Bij het minste vermoeden van bedwantsen contacteer ons via telefoon of mail, we zijn snel daar.

De juiste manier om als hotel met bedwantsen om te gaan

Als u vermoedt dat een gast een bedwantsen beet heeft, zal het onthaalpersoneel van het hotel er meestal als eerste mee worden geconfronteerd.

  1. Neem de hotelgast mee naar een afzonderlijke ruimte.
  2. Luister goed naar de gast om in detail te weten te komen welke klachten hij ervaart.
  3. Als u vermoedt dat het om bedwantsen gaat, stel de gast gerust, en contacteer in zijn bijzijn ons bedrijf.

Gevolgen, risico’s en schade

Als gasten last hebben van bedwantsen, kan de reputatie van het verblijf een aanzienlijke deuk krijgen, met als gevolg omzetverlies, verdere verspreiding en nog heel wat andere negatieve gevolgen. Ga daarom direct over tot actie en vraag om professionele hulp op ons nummer, of mail ons per direct.