Boktor & Houtwormen

Boktor & huidwormen richten ontzettend veel schade aan en schade die blijvend is en groter en groter wordt en doorgaat als er niet adequaat wordt opgetreden en wordt bestreden op de juiste manier.

Niets doen is geen optie maar snel en gericht optreden, anders gezegd bestrijden is het enige wat MOET gebeuren.
Als men niet of adequaat bestrijdt kan het zelfs zover gaan dat een pand instort, of u door de vloer zakt enzovoort. En de schade is onherstelbaar en blijvend.

Dus denk er niet onverschillig of te licht over.

Bestrijden van boktor en houtwormen

Beste mensen jullie kunnen van alles vinden op het internet over de bestrijding van Boktor en houtworm.

Uiteraard wil iedere bestrijder zijn werkzaamheden verkopen en uitvoeren. Wat het resultaat is zal hun eigenlijk niets uitmaken, want alles voor omzet.

Het is hetzelfde als bij bedwantsen men weet dat bestrijdingsmiddelen niet werken, wat uiteindelijk allemaal in eerste instantie tot meer kosten lijdt zonder resultaat.

Ons advies bestrijdt snel, goed, effectief wat inhoudt bestrijding doormiddel van hitte.

Heattreatment werkt en dringt door tot de kern van een houtenbalk en of materiaal, waardoor je eigenlijk het ongedierte kookt inclusief de larven en eitjes.

Dit kunt u vinden op het internet bij de diverse bestrijding bedrijven. Waaruit blijkt dat ze zichzelf tegen spreken;

Je hebt geconstateerd dat er boktor in de houten constructies van je huis of bedrijfspand zit. Je ziet namelijk boormeel onder aangetast hout liggen. Soms kun je de boktor larven zelfs horen knagen, brrrr! Kun je deze houtwormen zelf bestrijden? Welke bestrijdingsmiddelen heb je ervoor nodig? Met onderstaande tips kun je een poging wagen boktor zelf te bestrijden. Maar let op: doe er niet te lang over, want de larven vreten rustig door en richten dus steeds meer schade aan!

Boktor komt vaak voor op zolders en in kelders, want daar is veel hout aanwezig. Ga je houten constructies of een houten meubel behandelen tegen boktor? Zorg er dan eerst voor dat het houtwerk vochtvrij is. Schuur daarna het hout en stof het goed af. Door dit te doen zorg je ervoor dat jouw boktor bestrijdingsmiddel makkelijk in het hout dringt.

Wat hierboven opgaat voor petroleum, benzine en terpentine geldt eigenlijk ook voor ammoniak, chloor, azijn en spiritus. Boktor of houtworm bestrijden is vrijwel altijd een kansloze onderneming met deze middelen. Het spul dringt gewoon niet ver genoeg door in het besmette hout om alle larven te doden. Bovendien stinkt het en het kan ook nog eens schade aan de gezondheid toebrengen. Het inademen van vluchtige substanties kan leiden tot ademhalingsproblemen, duizeligheid en bewusteloosheid. Ga je toch met deze middelen aan de slag, zorg dan in elk geval voor goede ventilatie.

Petroleum, benzine en terpentine zijn zeer brandbare middelen. Toch gebruiken mensen ze soms om boktor te bestrijden. Het hout goed insmeren met een van deze middelen werkt echter vooral preventief en dan ook nog voor de korte termijn. Als de boktor larve diep in het hout zit, bereik je deze niet. Je zou de vloeistof daarvoor diep in het hout moeten injecteren en daar heb je weer speciaal gereedschap voor nodig. Bovendien moet je erg voorzichtig te werk gaan, want de geringste afleiding kan er al toe leiden dat er brand ontstaat. Natuurlijk kom je op die manier ook van de boktor af, maar dat is vast niet je bedoeling.

Uit de bovenstaande blijkt

– dat bestrijdingsmiddelen niet in de kern komt en daardoor de eitjes en larven niet bestreden worden.
– dat hitte bestrijding ook wel heattreatment als enige goed en adequaat werkt.
– dat u geen garantie krijgt van de bestrijding bedrijven die met pesticides of anders gezegd gif krijgt.

Heattreatment is niet de goedkoopste manier van behandelen maar wel de enig en juiste manier waardoor je in 1 keer van het probleem af ben.

Neem telefonisch contact (+31 (0) 6- 25 28 28 220) met ons op en / of vul het contact formulier in zodat wij u een passende offerte kunnen geven.