Een bedwantsen beet

Een bedwantsen beet kan op den duur vervelende gevolgen hebben voor je lichamelijke gezondheid. Maar, bovenal is een beet van deze insecten vooral erg oncomfortabel. Ze veroorzaken meerdere rode bultjes bij elkaar op je lichaam. Dit kan zowel op je armen, benen als de rest van je lichaam voorkomen. De bultjes jeuken verschrikkelijk en kunnen zelfs een aantal dagen na de feitelijke beet nog optreden. Om precies te zijn kan de incubatietijd van de beet tot aan de bult oplopen tot 12 dagen.

Als je hinder ondervindt van een bedwantsen plaag, komen er dagelijks zelfs meerdere bulten bij. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de afgelopen dagen ergens anders overnacht hebt. Hierbij kun je denken aan een hotel of een camping, maar ook bij een kennis of vriend. In dat geval kan het zijn dat je de beet daar hebt opgelopen. Als het alleen bij de beet blijft, is dat niet zo erg. Maar, in sommige gevallen kun je de insecten ook meenemen naar je eigen woning. Dan is bedwantsen bestrijden noodzakelijk.

Dit kun je het beste overlaten aan professionele bedwantsen bestrijders. Ze bestrijden de insecten met stoom. De bedwantsen worden eventueel opgespoord door een speciaal opgeleide speurhond. Zo kan er een plaatselijke bestrijding plaatsvinden waardoor je niet je hele woning overhoop hoeft te halen. Gifbestrijding werkt namelijk niet bij bedwantsen en wordt daarnaast ook sterk afgeraden.

Een bedwantsen beet voorkomen

Een beet van de bedwants kun je alleen voorkomen door over te gaan op een actieve bestrijding. Alleen op deze manier kun je een bedwantsen beet in de toekomst voorkomen. Op de lange termijn kunnen de beten ook lichamelijk ongemakken veroorzaken. Zeker als je vaak gebeten wordt door de insecten bestaat de kans op bloedarmoede. Daarnaast kunnen de dieren allerlei ziektekiemen overdragen met hun beet.

Daarnaast kan een beet ook een allergische reactie veroorzaken. Zeker als je hier gevoelig voor bent kunnen de bultjes groter en pijnlijker worden. Een bedwantsen beet veroorzaakt in de meeste gevallen meerdere rode bultjes bij elkaar. In de meeste gevallen zijn dit drie bulten. Anders dan bij een muggenbeet, is de jeuk die samenhangt met een beet van de bedwants maar moeilijk te voorkomen. Een ijsblokje kan in sommige gevallen voor wat verlichting zorgen.

Als je vermoedt dat je last hebt van bedwantsen in huis, is het dus zaak om je huid goed te controleren. Dat wil echter niet zeggen dat de bedwants zich ook daadwerkelijk permanent in je bed heeft genesteld. Ze kunnen namelijk tot wel 30 meter wandelen als ze op zoek zijn naar voeding. Vervolgens zal de bedwants weer terugkeren naar zijn nest die zich dus net zo goed in een andere ruimte van het huis kan bevinden.

Bedwantsen beet