rode

Meerdere rode bultjes bij elkaar door een bedwantsenbeet

Meerdere rode bultjes bij elkaar kan betekenen dat je gebeten bent door bedwantsen. Deze insecten blijven namelijk in leven doordat ze zich voeden met jouw bloed. Nadat je gebeten bent ontstaan er bultjes op je huid. In de meeste gevallen gaat het hier om meerdere rode bultjes dicht bij elkaar. Maar, ook een enkel bultje dat verschrikkelijk jeukt kan duiden op een beet van de bedwants.

Bij het verschijnen van deze bultjes wil het echter niet zeggen dat je recent gebeten bent door deze insecten. Dit kan ook enkele dagen eerder plaatsgevonden hebben. Misschien omdat je ergens anders gelogeerd hebt of een aantal dagen in een hotel bent verbleven. Maar, je kunt natuurlijk ook zelf last hebben van bedwantsen in huis.

In dat geval zal het aantal rode bultjes alleen nog maar verder toenemen. Bedwantsen laten bestrijden is dan eigenlijk de enige oplossing. Als je meerdere rode bultjes bij elkaar hebt op je armen of benen, dan is dit erg vervelend. Niet alleen omdat de jeuk die de beten veroorzaken heftig is, maar ook omdat bedwantsen beten op den duur een risico kunnen vormen voor je lichamelijke gezondheid.

Bedwantsen veroorzaken meerdere rode bultjes bij elkaar

Een bedwantsen beet is de veroorzaker van deze jeukende rode bultjes. De dieren zitten tussen je lakens, maar doordat ze relatief lange afstanden kunnen afleggen komen ze ook voor in andere vertrekken van het huis. Terwijl je ligt te slapen voedt de bedwants zich met jouw bloed. De aanwezigheid van deze insecten kun je dan ook vaak herkennen aan kleine rode bloedvlekjes in de lakens.

Maar, ook als je meerdere rode bultjes bij elkaar ziet op je huid is de kans aanwezig dat je last hebt van een bedwantsen plaag. Als je veel beten ontvangt, kan dit nadelig zijn voor je gezondheid. Zo kunnen de dieren tijdens de beet specifieke ziektekiemen overdragen. Deze ziektekiemen tasten het immuunsysteem aan waardoor jij je op den duur ziek kunt gaan voelen. Daarnaast kan een bedwantsen beet een allergische reactie veroorzaken op je huid.

Als je systematisch veel gebeten worden door deze insecten bestaat de kans op bloedarmoede. Alle reden dus om bedwantsen direct te laten bestrijden. De aanwezigheid van bedwantsen kun je naast het feit dat je meerdere rode bultjes bij elkaar hebt, ook herkennen aan een zoetige geur. Ook donkere schimmelvlekken op de muur kan duiden op de aanwezigheid van bedwantsen.

Meerdere rode bultjes bij elkaar