Er zijn verschillende aanwijzigingen voor bedwantsenbesmetting:

1) Je hebt jeukende bulten op je huid en je ontdekt er elke dag meer, terwijl je in de laatste 12 dagen niet ergens anders (bijvoorbeeld op een vakantieadres) hebt geslapen. Er kunnen namelijk 12 dagen zitten tussen een bedwantsenbeet en het tijdstip dat de bult ontstaat. Dit is per persoon verschillend en het hangt af van je gestel. Als je dus een nacht ergens anders verblijft en je krijgt een paar dagen later, thuis, een bult dan is het goed mogelijk dat je tijdens je verblijf bent gebeten, maar dat je dus geen bedwantsen mee naar huis hebt genomen. Zo kun je ook de dag erna nog meer bulten krijgen, maar dit kan nog steeds komen door de overnachting(en) elders, waar je dan bent gebeten. Krijg je er na 12 nachten thuis slapen toch bulten erbij? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk bedwantsen in huis.

2) Je ziet een keer een bedwants lopen (dan heb je er waarschijnlijk al veel meer onder je dak).

3) Je ontdekt rode bloedvlekjes op je lakens. Deze kunnen ontstaan, als je tijdens je slaap beweegt waardoor een bedwants even stopt met eten.

4) Je ziet donkere, schimmelachtige plekken op de muren, in de hoeken, of elders in de ruimte. Dit kan duiden op uitwerpselen van bedwantsen. Bedwantsen ontlasten zich namelijk buiten hun hol.

5) Je ruikt bij binnenkomst in een ruimte een zoetige geur die door de bedwantsen wordt verspreid. Houd er wel rekening mee dat wij, mensen, deze geur alleen kunnen ruiken als heel veel bedwantsen deze geur samen afgeven.